An assortment of class projects :-)

Nu har jag inte haft tid att skriva igen… Så här kommer äntligen en liten resumé av årets silverkurs med Ru. Fjolårets stenslipningsexperiment var så spännande att jag bestämde mej för att utöka experimentet. Här har jag just börjat med några. Glömde förstås att ta ”före”-bilder av de flesta. Men alla var såna som jag hittat lite här och där, bland annat i byggsand! (Ids väl inte säja var jag letade…)

Now I’ve been too busy to write again… So here’s finally a resumé of this year’s silver class. with Ru. Last year’s experimenting with stone polishing was so exciting I decided to pursue it further. Here I just started on a few. Forgot to take ”before” pics of most, of course. But all were sort of roadside finds, or from builders’ sand! (No, won’t tell where…)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Med en antik maskin, som många var rädda för… /With this piece of antique equipment, that scared the hell out of several people…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men den var faktiskt ganska tam och välfungerande, förutom att 180:ans sandpapper kunde ha varit fräschare. / But actually it was quite tame and functional, but the 180 grade (European) sanding belt could have had a bit more bite.

Det blev bland annat en sånhär:
Made one of these:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Och en sån här (den gillar jag mera, så den är min):
And one of these (liked this one more, so I kept it):

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Så hade jag bestämt mej för att öva på sten-infattning, av den klassiska sorten — det blev ganska klassiskt, lite FÖR klassiskt i själva verket, så nu vet jag inte hur jag ska hänga den här. Enkel köpt ked, handgjord rustik ked, eller nåt med flera kedjor kanske? Den får vila tills jag bestämt mej.
I had also decided to practice stone setting, the classical way — turned out real classical, TOO classical for me actually, so now I don’t know how to hang this. Simple ready-made chain, handmade rustic chain, or something with multiple chains maybe? It will have to rest while I make up my mind.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Agate, sterling silver.

Baksidan blev jag iallafall nöjd med (men den behöver finputsas efter att ha modellat i sanden!! Sandkornen kröp in i stråna.).
At least I liked the back (but it needs a brush after modelling in that sand!! The grains crept into the reeds.).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s