Butterfly

Tiden går så fort nuförtiden. Det var ju nyss jag var på silverkurs (på VNF) — javisst, ja, en och en halv månad sen! Utan större planer på vad jag borde lära mej den här gången, men lyckades ändå snappa upp åtminstone ett par guldkorn på vägen. Ett av dem var att efter polering lönar det sej att lägga saker i blöt i hett diskmedelsvatten en stund innan man skrubbar bort polerpastan. Sparar både tid och nerver! Och väldigt användbar insikt för det här armbandet:


Time passes so quickly nowadays. It was only the other day I went to that silversmithing class again — oh, one and a half month ago, actually. No big plans for what to learn this time, but I still managed to pick up a few gold nugets on the way. One of them was that putting pieces in hot water with washing-up liquid for a while after polishing them is a really good idea. Saves both time and nerves! And very useful in this bracelet:

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sterling silver, patina.

 

En annan sak jag upptäckte var att man inte ska använda extrahårt lod för att löda mässingstråd på sterlingsilver. Det sa liksom plopp, och tråden sjönk in i silvret. En effekt jag inte tänkt mej. Underligt nog gjorde jag en provbit förstI, som blev såhär:


Another discovery was to avoid extra hard solder for attaching brass wire to sterling silver. The wire just went straight into the silver. Hadn’t planned that. Strangely enough I’d thought of making a test square, which ended up like this:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bytte lod till halvhårt för att vara på säkra sidan, och (efter en till provbit) fick jag ihop det här armbandet (begriper inte hur man ska fota sån hära spegelblanka saker…???):


Took the half-hard solder instead just to be on the safe side, and (after another test square) managed to put together this bracelet (how does one photo these mirror-finish things…???):

I väntan på nästa kurstilfälle… / Waiting for the next round of classes…OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s