Artesanringar

Jag har aldrig varit mycket för ringar — det bara känns som att fingrarna är fjättrade. Men i princip gillar jag ju idén med nästan alla sorters smycken, och för att kunna designa dem måste man ha en aning om hur dom är att bära — tycker jag, som gillar användbara vardagssmycken. Man kunde ju bygga upp nåt litet torn, som enbart kan bäras på cocktail-partyn, som konversationsöppnare… om nån vill ha en sån, så ställer jag upp…! Men utan anledning gör jag inte såna i första taget.

Entré släta ringar. (Det händer ju att krumelurerna fastnar i vantarna, om maskorna är stora, ska erkännas.) Och öppna ringar: bra om man vill ha någon millimeter justermån, också bra om man har breda leder, märkte jag! Då kan man dra öppningen över den mest utstående delen av leden, och sen vända den rätt. Så just nu använder jag ringar… fast ett par extra blev det, de får ta sej ett varv via Hårsmedjan. Men inte den första — den var också proof of concept, funkade, nästan… Alla kontaktpunkter tog inte fast då jag lödde ihop de många små bitarna. Men de flesta, och det räckte för att den skulle bli stabil. Kan man sälja sånt?


 

I’ve never really cared for rings — gives me the feeling that my fingers are bound. But on principle I like the idea of any jewellery, and to be able to design it, you must have an idea of how it wears — at least according to me, who likes everyday jewellery. Of course you could construct a little tower to wear on your hand, only to be used at cocktail parties, as a conversation piece… if anyone wants one, I’m in…! But I  won’t make one without reason anytime soon.

Enter the smooth rings. (Well, the squiggles occasionally snag on my mittens, I have to admit.) And open rings: good if you need a couple millimetres of adjustability, also good if you have broad joints, I discovered! Then you can pull the opening over the broadest part of the joint, and then turn it right. So right now I’m using rings… but I made a couple of extra, to take to my hairdresser’s. But not the first one — that was also a proof of concept — worked, nearly… All contact points didn’t stick when I soldered all the small pieces together. But most of them did, and that was enough to make it sturdy. Can you sell something like that?

 

Sterling silver.

Sterling silver.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 tankar om “Artesanringar

  1. Love these, Monica! I’d wear them all. Especially like that they are adjustable, as I have large knuckles. If solid rings fit over them, then I feel they are too loose for my fingers and bother me no end.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s