Tassels

Om man bläddrar i damtidningar eller klädkataloger kan man inte undgå vissa smyckestrender (om man är funtad som jag då, som bara ser på smyckena…), som t.ex. tofsar. Sen man sett tillräckligt många, så får man en obetvinglig lust att göra egna (bättre!). Inte för att det här är dom första, men dom hittills bästa! Den gamla mockakappan fick sej en omgång med saxen igen, och utgående från den biten byggde jag upp resten. Hittade några gamla udda träpärlor från ett projekt som aldrig blev av (tur man har såna projekt…), här passade de perfekt. Chansade på att löda ihop en hylsa i koppar åt mockatofsen, och blev positivt överraskad över hur smärtfritt det gick. Silverlod i pastaform, en lödning — klart! (Plus fila, polera, patinera förstås.)

Till det andra halsbandet såg jag att en av mina randiga keramikpärlor skulle passa bra — men just då kunde jag inte hitta den stora högen jag misstänkte att jag hade liggande nånstans — hade helt fallit ur huvet var de fanns nånstans! Nå, det här ensamma exemplaret funkade. Igår dök den stora högen upp, den hade gömt sej i en stapel med svarta Orthex-askar…


 

If you read fashion magazines or mail order catalogues, you can’t avoid spotting jewellery trends (that is, if you’re anything like me, who always have eyes only for the jewellery…), such as tassels. Having seen them for some time, you get this urge to make your own (better!). Not that these are the first, but so far the best! The old suede coat got a round with the scissors again, and I built on from that. Found some old wooden beads from a project that never got done (you should have those projects…), here they fitted perfectly. Took a chance and soldered a tassel cap from copper sheet, and was positively surprised at how smoothly it went. Silver paste solder, one soldering step – done! (And file, polish, patinate, of course.)

For the second necklace, I saw that one of my striped ceramic beads would be just right — but just then I couldn’t locate the big stash I suspected I had somewhere — totally forgotten all about it! Well, this lone one worked. Yesterday the big stash reappeared, it had hidden itself in a stack of black plastic containers…

Tassel of recycled suede, handmade cap, wooden beads, handmade enamelled copper bead caps, copper wire, copper chain.

Tassel of recycled suede, handmade cap, wooden beads, handmade enamelled copper bead caps, jasper beads, copper wire, copper chain.

Seed bead and linen yarn tassel, large wooden bead, my own ceramic bead, some Czech glass beads, bronze wire, and copper chain.

Seed bead and linen yarn tassel, large wooden bead, my own ceramic bead, some Czech glass beads, bronze wire, and copper chain.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s