E-bony…

Här är ett par halsband i ben, silver och läder. Det är bäst att förbereda benkomponenterna på sommaren, iallafall såga och slipa, så man kan göra det utomhus, och slipper allt damm inne. På samma gång gödslar man trädgården… Här har jag använt ekologisk nöt (Koskis gård, rester från ett buljongkok, vi köpte benen från Köttkontrollen), de små rundlarna är får från Ia Asen i Tenala (rester från påsksteken…). Det är en imponerande tyngd speciellt i nötbenen.

Flippade kanske ur en smula med designen av det första… men bitarna liksom bara föll på plats! Längden är ställbar. Det andra blev betydligt enklare, mera nordiskt kanske. Dessutom kanske inte helt färdigt här, läderremmen glider omkring ibland, jag har en idé om hur jag enkelt kunde förankra den, men har inte hunnit än.


Here are a couple of necklaces in bone, silver and leather. It’s best to prepare the bone in the summer, at least the sawing and sanding, to avoid getting all the dust indoors. At the same time the garden gets fertilized… Here I’ve used organic  beef (Koskis gård, leftovers from cooking meat stock, we bought the bones from Köttkontrollen). The small rounds are mutton from Ia Asen in Tenala (leftover from the Easter roast mutton…). The weight especially of the beef bone is impressive.

Guess I went a bit over the top with that first design… but the pieces just came together like that! The length is adjustable. The second one is much plainer, more Nordic perhaps. And maybe not quite ready, the leather cord slides around sometimes. I have an idea how I could anchor it in a simple way, but haven’t had the time yet.

Sterling silver, coffee stained bone, leather cord.

Sterling silver, coffee stained bone, leather cord.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

The other one.

The other one.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s