Stenålder, bronsålder

Inspirerad av mammas fina keramik, randad med en speciell teknik, så bara MÅSTE jag göra lite pärlor som matchade! (I hennes verkstad, så produktionen blev lite ryckig.) Då dom låg samlade i en skål, såg dom nästan ut som godis… Nu är dom ögongodis, och till salu i Sommaröhallen en tid framåt — bredvid mammas matchande skålar. (Första gången jag kollar in deras Facebooksida — Sommaröhallsmänskorna verkar inte vara särskilt flitiga Facebookanvändare, för dom — och besökarna —  är betydligt fler än man skulle tro av Facebooksidan, och aktiva som sjutton.)

Pärlorna är av stengods, och brända i hög temperatur, och därför inte alltför sköra.


Inspired by Mummys wonderful pottery, striped using a special technique, I just HAD to make some beads to match! (In her pottery, so production was a bit erratic.) When they were all lying together in a bowl, they looked almost like candy… Now they are eye candy, and for sale in Sommaröhallen for a while — beside Mummy’s matching pots. (First time I’ve looked at that Facebook page — the Sommaröhall people don’t seem very keen on Facebook, since there are very much more of them — and visitors — than you would think looking at that page, and as active as you could wish.)

The beads are stoneware, and fired at high temperature, and therefore not too brittle.

Ceramic beads, bronze wire, leather cord.

Ceramic beads, bronze and copper wire, leather cord.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ceramic beads, iron wire, leather. The necklace is long enough for the iron not to touch the skin, but it should be nickel free, and does not stain (at least my skin).

Ceramic beads, bronze wire, titanium hooks.

Ceramic beads, bronze wire, titanium hooks.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s