Leather/copper

Hittade det här härliga naturgarvade lädret på Slöjd-Detaljer (deras svenska webbshop är här om du blev förvirrad 🙂 ) för ett år sedan, men det har inte blivit så hemskt mycket gjort av det… Funderar fortfarande på vad som skulle vara det bästa låset. Den här gången blev det en köpt ”gevärsknapp” (fråga inte mej varför det heter så) — man skruvar fast den i valfritt hål, så längden är justerbar.

Sen beslöt jag mej för att testa koppartråd som dekoration. Tråden gick väl an, men att få alla små pluppar att hållas kvar medan jag lödde var ju inte helt enkelt… Undrar om det bara är jag som inte kommit på hur det ska göras, eller om det är omöjligt på riktigt?

Kopparslingorna är fästa med sterlingsilvertråd, som jag helt enkelt lödde fast, trädde igenom lädret och snurrade till på baksidan. Silver är bättre mot huden än koppar, trots att båda är nickelfria. Funderade först på olika varianter av nitar och skruvar, men bestämde mej för att det här var fungerande, osynligt, och framförallt helt genomförbart…

Det här har fått åka iväg till Mimmi i Norge!


 

Found this vegetable-cured leather at Slöjd-Detaljer a year ago, but haven’t done that much with it… Still debating about the best clasp solution. This time I used this bought thingy — you screw it into one of the holes, so you can adjust the length.

Then I decided to test copper wire as a decoration. The wire was okay, but getting all those small blobs to stay in place while I was soldering wasn’t altogether easy… Wonder if it’s just me who haven’t figured how it should be done, or is it in fact impossible?

The copper is fastened with sterling silver wire which I simply soldered onto the back of the copper, pulled through the leather and wrapped on the back. Silver is better against the skin than copper, even if both are nickel-free. I was thinking about trying some kind of rivets or screws, but decided this method works, is invisible, and above all doable…

This went off to Mimmi in Norway!

Leather, copper wire and melted copper blobs.

Leather, copper wire and melted copper blobs.

Here you see the silver wire on the back.

Here you see the silver wire on the back.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s