A Perfect Pair

Sterling silver, onyx.

Sterling silver, onyx.

Jag fick plötsligt väldigt bråttom att designa det perfekta paret örhängen åt en bekant — orsaken till brådskan lämnar jag därhän, men på en kväll fick jag det här paret färdigt! En hel del svärande över min fumlighet då de små löven, som från början var fyra lösa bitar, fladdrade iväg över golvet då jag bar dem från ”verkstan” till min lödstation i köket. Och mera svärande då jag försökte hålla ihop två löv, samtidigt som 0.8 mm:s-tråden skulle sticka upp vertikalt och helst nudda båda löven samtidigt — kunde jag inte ha tänkt  ut ett smartare sätt?! Jag är fortfarande inte säker på om det finns ett smartare sätt, men jag fick ihop båda två, så helt dumt kan det ju inte ha varit. Pärlhattarna var ganska snabbt fixade av 0.5 mm:s plåt, med hålstans, sen textur med ståltråd, och form med puckelankan (vilket märkvärdigt ord på svenska!).

I found myself in a sudden hurry to design the perfect pair of earrings for a friend — the reason for the hurry I will leave untold here, but I managed to finish them in one evening! Lots of swearing over my clumsiness, when the small leaves, that started out as four loose pieces, fluttered out over the floor when I was carrying them from my studio to my soldering station in the kitchen. And some more swearing while I tried to keep together two leaves, and at the same time put the 0.8 mm wire standing vertically, preferably touching both leaves — couldn’t I have planned something smarter?! Still not sure whether there is a smarter way, but I got both together, so it can’t have been completely daft. The bead caps were quick to make out of 0.5 mm sheet, with a hole punch, then texturing with iron wire, and shape with a punch and doming block.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s