Green in Snow

 

Grön provrörskork i aluminium, silvertråd, glaspärlor.  Green test tube cap in aluminium, sterling silver wire, glass beads.

Grön provrörskork i aluminium, silvertråd, glaspärlor.
Green test tube cap in aluminium, sterling silver wire, glass beads.

Min webbsida fyller ett år den här veckan, och det firar jag med att göra den tvåspråkig! Jag valde den enkla vägen som ni ser… Dessutom tänkte jag delta i min första ”bloghop challenge”, New Earring Monday, vi får se hur jag lyckas, det är inte alltid så himla lätt att få den här plattformen att göra som jag vill! Sarajo Wentling är en designer som jag stött på under mina äventyr på Lima Beads Designgalleri, hon har en väldigt inspirerande blogg också http://www.sjdesignsjewelry.blogspot.fi/ (snälla kan nån berätta hur man länkar det här utan att hela adressen måste synas, jag kan ju det i Word?!?).

Om örhängena: de var också en utmaning, typ… En tjej på jobbet gav en bunt provrörskorkar av det återanvändbara slaget, i färgad aluminium. Det börjar vara omodernt, men hon gav några åt mej istället för att slänga dem. Jag orkar inte alltid hitta på kul saker av allt skräp som finns, men den här gången kunde jag inte låta bli att försöka. Efter ett par strimlade korkar, och nåt som mest ser ut som två ganska fula nyckelringar, så kom jag fram till den här designen: klippte helt enkelt till rundlar, som jag formade vidare till treklövrar, filade, rundade, gjorde hål i mitten, och lackade för säkerhets skull. Jag gav bort dem, men det finns ju mera korkar (i rött och grått också).

My web page celebrates its first year this week, by turning bilingual! I chose the simple way out, as you can see… What’s more, I’ll try to take part in my first bloghop Challenge, New Earring Monday — let’s see how I succeed, this platform doesn’t always do what I would like it to do! Sarajo Wentling is a designer I’ve come across during my adventures on the Lima Beads Design Gallery, and she also has a very inspiring blog http://www.sjdesignsjewelry.blogspot.fi/ (could someone please tell me how to link this without showing the whole address line, I can do it in Word but not here?!?)

About the earrings: they were also sort of a callenge… A girl at work gave me a bunch of test tube caps of the reusable kind, in colored aluminium. They are getting old-fashioned, and she gave me a handful instead of throwing them away. I don’t always have the energy to transform trash into beautiful things, but this time I just had to give it a shot. After a couple of trashed caps, and a couple of something I think turned into rather ugly key rings, I ended up with this. I just cut out circles, that I then formed into cloverleafs, filed, domed, pierced a hole in the middle, and sealed, to be on the safe side. I gave them away, but there are more caps… in red and gray too.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s