En hit på julmarknaden!

 

Ben, silver, läderrem.

Ben, silver, läderrem.

…kunde också döpas till kaffeben…

Jag var hemskt nöjd när jag tidigare i höst experimenterade med färgning av ben, och plötsligt fick till den här fantastiska svartbruna nyansen, med järnvitriol och kaffe! Nåt exakt recept har jag fortfarande inte, men ett par tre satser med ganska lika nyans har jag lyckats få till.

Det här är alltså rester från ett buljongkok, som jag putsade upp, sågade och slipade. Ekologiska biffkor från Mörby. Man ska ta vara på allt! Var på julmarknad i Mörby idag, sålde alla jag hade av den här modellen! Jag valde sterlingsilver till metalldetaljerna på allihop, det blev en så fin kontrast. (Om — eller då — silvret mörknar med tiden, kan man säkert blanka till det med t.ex. tandkräm, för att bespara benet silverputskemikalier.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s