Västnyländsk sten

 

 

Jag var som sagt på silversmideskurs igen i höst på VNF, och råkade i förbifarten lära mej att borra i sten! Upptäckte att diamant-bit-satsen som jag köpte på rea för ett halvår sen  (utan att riktigt veta vad den skulle användas till, men den såg spännande ut…) var perfekt för just det! En del hål har det blivit sen november. Det kan bli lite jobbigt om stenen är hård, som här, men det går. Kanterna blir lite vassa på de hårda stenarna, därför klär jag dem med metall: silver eller koppar. Silver bara om stenen är hård, för min silverplåt är 0,5 mm, och jag spräckte en sten när jag skulle ha fast den. Koppar har jag från ganska tunn till nästan folie, så den kan jag lägga med vad som helst.

Vanlig sten, koppar, lädersnöre.

Vanlig sten, koppar, lädersnöre.

 

Trädgårdsprydnads-sten, sterlingsilver, läderrem.

Trädgårdsprydnads-sten, sterlingsilver, läderrem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s